Жорсткий карантин восени – головний санітарний лікар попередив про його неминучість

Здоров'я, Новини

Україна не змогла вакцинувати необхідну кількість населення, тому восени буде новий пік захворюваності коронавірусом та повернення до червоної зони карантину.

Про це повідомив головний санітарни лікар Ігор Кузін в ефірі програми Сніданок на 1+1, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

В Україні зараз реєструють штам коронавірусу дельта, який викликає великі і дуже швидкі спалахи захворюваності.

“До червоної зони я впевнений, ми точно повернемося – це питання часу”, – заявив Ігор Кузін.

При цьому Головний санлікар сподівається, що вдасться активізувати вакцинацію, щоб мати імунітет до осені. Мета – зробити 10 млн щеплень до кінця літа, тоді як на сьогодні зробили понад 4,5 млн. Лікар відзначив, що потужність третьої хвилі залежатиме від кількості вакцинованих.

“Було прийнято рішення про максимальне відкриття всіх 3000 пунктів щеплень. Вакцина буде доступна кожному громадянину, тому що вона буде знаходитися в найближчій амбулаторії або поліклініці”, – сказав він.

Також можуть відкрити пункти вакцинації в аптеках і навіть у торговельних центрах.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.