“Привернути до регіону увагу всього світу”. Івано-Франківськ відвідав посол ЮНЕСКО

Новини, Суспільство

Посол Центру ЮНЕСКО Мауріціо Ароніка в Болоньї відвідав Івано-Франківськ, аби допомогти області долучитися до проєктів цілей сталого розвитку.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Суспільне Карпати”.

Зокрема, посол побував в Івано-Франківському університеті нафти й газу.

Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу

Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу

Каже, цей навчальний заклад обрали невипадково, адже університет уже працює над проєктами цілей сталого розвитку. Мауріціо Ароніка розповів, що Івано-Франківська область має великий потенціал, тому він хоче, щоб регіон долучився до загальноєвропейського проєкту.

“Створити разом з іншими країнами, які є частиною Карпатського регіону, такими як Румунія, Сербія, Словаччина, Чеська Республіка, європейський проєкт, — розповідає Мауріціо Ароніка. — Він міститиме туризм, мистецтво, культуру та економіку. Якщо ми його реалізуємо, то це допоможе цьому регіону привернути увагу всього світу”.

"Привернути до регіону увагу всього світу". Івано-Франківськ відвідав посол ЮНЕСКО

Посол ЮНЕСКО в Івано-Франківському університеті нафти й газу

Ректор університету нафти і газу Євстахій Крижанівський розповів, що візит посла центру ЮНЕСКО заклав початок глобального проєкту сталого розвитку. За його словами, одна з ініціатив, над якою працюватимуть, стосуватиметься глобального потепління.

"Привернути до регіону увагу всього світу". Івано-Франківськ відвідав посол ЮНЕСКО

Ректор університету нафти і газу Євстахій Крижанівський і посол ЮНЕСКО Мауріціо Ароніка тиснуть один одному руки

“Я взяв саме один із таких напрямків — треба зменшити кількість парникових газів. Це означає боротьбу з глобальним потеплінням, а це, відповідно, і адаптація, і міграція, і все інше, що з цим пов’язане”.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.