На Франківщині 19 закладів не мали права приймати дітей на відпочинок

Здоров'я, Новини, Суспільство

Станом на 23 липня фахівці Держпродспоживслужби Івано-Франківщини провели 278 перевірок закладів відпочинку в області. У 19 комплексах Косівського, Верховинського, Коломийського та Надвірнянського районів прийняли групи дітей, не маючи на це дозволу.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Головне управління Держпродспоживслужби в Івано – Франківській області.

Загалом у цих готелях відпочивали 935 людей.

Перелік закладів відпочинку, у яких виявили порушення:

  • реколекційний дім Редемптористів, пенсіонат “Карпатські зорі”, готель “Веланд”, відпочинковий комплекс “Карпатські роси” — у Яремчі;
  • готелі “Грофа”, “Skilendhause” і табір “Хорвартс” — у селі Поляниця, база відпочинку “Таємниця Карпат”, відпочинковий табір “Цивілізація” — у селі Яблуниця — на Надвірнянщині;
  • садиби “Горянка”, “Гуцульська рапсодія” — у Криворівні Верховинської громади;
  • відпочинкові комплекси “Магурка”, “Гердан Верховина”, садиба “Старе подвір’я” — у Верховині;
  • відпочинковий комплекс “Легенда Карпат” у селі Старі Кути, приватна садиба “Писанка” у селі Смодна — на Косівщині;
  • ФОП Кериченко В.В. у селі Уніж — на Городенківщині.

У цих закладах спеціалісти Держпродспоживслужби виявили низку порушень. Зокрема, у готелях не було дезінфекторів, термометрів для приготування їжі, супровідних документів на їжу. Також із персоналом не проводили навчання щодо гігієнічних вимог під час обігу їжі, не контролювали температуру, якість питної води, не впровадили систему НАССР. Крім того, заклади не мали договорів на утилізацію харчових відходів, проведення дератизації і дезінсекції. З переліком усіх порушень можна ознайомитися тут.

Керівникам усіх відпочинкових закладів вручили приписи про усунення порушень. Їхнє виконання контролюватимуть спеціалісти Депржпродспоживслужби.

Як зазначають у дописі, заклади перевірили через реєстрацію захворювань дітей у відпочинкових закладах.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.