Ганна Шевчук представлятиме Прикарпаття на Олімпійських іграх (відео+фото)

Відео-новини, Новини, Суспільство

Вона не любила спортивну ходьбу, а після вагітності не захотіла повертатися у спорт. Однак уже 6 серпня Ганна Шевчук представлятиме Прикарпаття на Олімпійських іграх у Токіо 2020.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

Займатися легкою атлетикою дівчина почала ще у школі. Свій спортивний шлях вона почала з бігу, та потім її тренер запропонував спробувати спортивну ходьбу.

“Спортивна ходьба мені ніколи не подобалася. Але все ж я вирішила спробувати. І все-таки в мене виявився найбільший талант до цього виду спорту. І я полюбила його, і досі ним займаюся”, — говорить Ганна Шевчук.

Ганна Шевчук представлятиме Прикарпаття на Олімпійських іграх

Ганна Шевчук представлятиме Прикарпаття на Олімпійських іграх

Активно спортивною ходьбою Ганна займається з 2009 року. Впродовж цих років вона виступала на чемпіонатах Європи та світу. Потім Ганна завагітніла та народила сина, тому довелося зробити паузу у спорті на два роки.

“Коли я завагітніла, то зовсім не хотіла повертатися до спортивного життя. Це дуже важко, це — режим, не можеш відпочивати, гуляти, коли хотіти, спати. Але я подумала, що все-таки повернуся, трохи побігаю, а там — як буде. Так почалася друга половина моєї спортивної кар’єри”, — розповідає спортсменка.

Ганна Шевчук представлятиме Прикарпаття на Олімпійських іграх

Ганна Шевчук представлятиме Прикарпаття на Олімпійських іграх

За її словами, потрапити на олімпіаду мріяла й раніше. Минулого року, розповідає Ганна Шевчук, була у хорошій формі, однак перед стартом захворіла. Під час одних із змагань спортсменка виконала норматив майстра спорту міжнародного класу, але її результати були недостатніми для олімпійського нормативу — не вистачило хвилини.

“Я була п’ятою, засмутилася, тому що готова була краще пройти. Рік так і закінчився, тому що коронавірус з’явився. Ми відібралися на чемпіонат світу, командний чемпіонат світу в спортивній ходьбі, через коронавірус зупинилися на цьому старті, — говорить Ганна Шевчук. — У мене була надія, що ми все-таки реалізуємося цього року. Я дуже працювала, старалася, я знала, що дитину залишаю, що мені треба показати усе, на що я здібна”.

Ганна Шевчук представлятиме Прикарпаття на Олімпійських іграх

Ганна Шевчук на тренуванні із своїм тренером Миколою Шевчуком

Врешті дівчина перемогла на чемпіонаті України, а на командному чемпіонаті у Сумах жодна із спортсменок не змогла перевершити результат Ганни – 20 кілометрів дівчина здолала за 1: 29:09.

“Дівчата йшли просто впритул до мого результату. Я вже розплакалася, чоловік заспокоює. Каже, що ще 4 кілометри до фінішу і дівчата можуть трошки скинути. Ну і так, дівчата почали скидати дуже сильно. Я телефоную до Миколи Михайловича (тренер — ред). А він мене втішив. Сказав, що все добре і ми їдемо. Я була дуже задоволена”, — сказала Ганна Шевчук.

Ганна Шевчук представлятиме Прикарпаття на Олімпійських іграх

Ганна Шевчук із своїм тренером

Тренер спортсменки додає, що вірить у перемогу своєї підопічної. Зараз, каже, настанов їй жодних не потрібно.

“Коли спортсмен займається протягом такого періоду, що їй щось говорити, вбивати цвях у голову. Вона, по суті, сама все знає. Кожен має свій результат, десь можна стрибнути вище голови, але не настільки. Головне – щоб не гірше”, — додав Микола Шевчук.

У Токіо Ганна Шевчук змагатиметься 6 серпня на дистанції 20 кілометрів.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.