Багато сміття залишаються туристи на горі Явірник (фото)

Новини, Суспільство, Туризм

Шокуючі світлини із горами непотребу на Явірнику, у межах Ужанського Нацпарку, що на Березнянщині, оприлюднили у мережі Фейсбук.

Фото із розкиданими купами різного роду побутовими відходами на території популярної туристичної локації викликали у мережі шквал емоцій та обурень, повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Голос Карпат.

Довідково:

Явірник або Яворник (чеськ. Javornyk, угор. Javornik) — вершина в Українських Карпатах, у масиві Полонинський Бескид. Розташована в межах Великоберезнянського району Закарпатської області, на схід від смт Великий Березний.

Висота 1017 м. Має видовжену форму завдовжки близько 10 км. Розташована на межі охоронної зони Ужанського Національного природного парку. Незважаючи на незначну висоту хребта, його вершина заростає високогірними травами, кущами чорниці та малини. Схили гори Явірник переважно покриті деревами буку та явора, в незначній мірі також зростають хвойні дерева. Північно-східний схил хребта на висотах вище 600—800 м над р. м. вкритий буковим пралісом, у якому дерева сягають висоти 40—45 м. Дослідні ділянки букового пралісу гори Явірник закладені ще в 1925 році визначним Чехословацьким ботаніком Алоїзом Златніком (чеськ. Alois Zlatník). Нині тут розташована пам’ятка природи «Гора Яворник»

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.