Спалах ротавірусної інфекції на Прикарпатті: постраждали діти в таборі

Здоров'я, Новини, Суспільство, Туризм

У селі Татарів, що на Франківщині, у дитячому таборі постраждали діти внаслідок поширення ротавірусної інфекції. Табір закрили на дезінфекцію

Про це повідомляє ТСН.ранок, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Через сильну діарею, блювоту та високу температуру 11 підлітків, віком від 13 до 15 років та одного дорослого, що був працівником табору, госпіталізували.

Відомо, що діти підхопили недугу майже одразу – на третій-четвертий день перебування у таборі. За допомогою відповідних аналізів спеціалісти виявили ротавірусну інфекцію.

Припускають, що хтось міг приїхати вже хворим.
Втім, керівники табору заявили, що хворим оплатили лікування та повернули гроші за відпочинок, що не відбувся.

«Це таке захворювання, яке поширюється найбільше серед дітей, тобто якщо одна дитина має ротавірус, то з великою ймовірністю матимуть й інші», – Надія Алексашенко, голова інфекціоністка м. Яремче.

Також відомо, що у таборі загалом перебували 120 дітей, втім, задля безпеки батьки забрали усіх по домах.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.