“Дороги Прикарпаття” очолив радикал з Тернополя: хто такий Богдан Яциковський (фото)

Новини, Суспільство

В Івано-Франківську другу добу триває скандал навколо зміни керівника державного підприємства «Дороги Прикарпаття». Голова ОДА Світлана Онищук вчора підписала розпорядження про звільнення з посади Андрія Сазонова і призначила виконувати обов’язки керівника Богдана Яциковського.

Про це інформує  щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на КУРС.

Сазонов одразу заявив про “спробу рейдерського захоплення” ДП “Дороги Прикарпаття” і пообіцяв звернутися до правоохоронних органів. За словами Андрія Сазонова, звільнення незаконне і в нього є чинний контракт до 2025 року.

Богдан Яциковський – новий керівник ДП «Дороги Прикарпаття».

"Дороги Прикарпаття" очолив радикал з Тернополя: хто такий Богдан Яциковський 1
Новий керівник ДП “Дороги Прикарпаття”. Фото зі сторінки Богдана Яциковського у фейсбуці

Богдану Яциковському 36 років. Народився у місті Збаражі Тернопільської області.

Тернопільські ЗМІ у 2011 писали, що Богдан – син відомого тернопільського підприємця Ігоря Яциковського і засновниці та шеф-редакторки газети «Місто» Оксани Яциковської.

У 2011–2012 роках Яциковський працював начальником головного управління економіки та промполітики Львівської ОДА. У 2013–2014 роках – першим заступником голови Збаразької РДА. У 2014–2020 роках – заступником голови з економічного розвитку та міжнародної діяльності у Державній Комісії України по запасах корисних копалин.

Політична кар’єра.

У 2006 безуспішно балотувався до Львівської міської ради від «Блоку Литвина». У 2014 також безуспішно балотувався до Верховної Ради як самовисуванець.

У 2015 обраний депутатом Тернопільської обласної ради від «Радикальної партії». У 2019-му балотувався до Верховної Ради від «Радикальної партії Олега Ляшка». Не пройшов – в результаті посів 6-те місце.

Тоді активісти руху Чесно спіймали Яциковського на “гречкосійстві”. Кандидат під час виборчої кампанії дарував ризи священникам храмів у селі Іванків.

"Дороги Прикарпаття" очолив радикал з Тернополя: хто такий Богдан Яциковський 2

У 2020 році Богдан Яциковський очолював список «Радикальної партії» на виборах у Тернопільську облраду. Але партія не змогла подолати 5-відсотковий бар’єр. Очолював Тернопільську обласну організацію Радикальної партії лега Ляшка.

Також він працював помічником народних депутатів Петра Гасюка (БЮТ) та Василя Амельченка (Радикальна партія).

У декларації за 2020 рік Яциковський вказує право на користування квартирою у Києві і автомобіль “Volkswagen Touareg” 2019 року випуску, який належить його батьку, 411 658 грн доходу від роботи у Державній Комісії України по запасах корисних копалин.

Також він задекларував заощадження у готівці: 65 000 грн, 50 000 доларів США та 1000 євро.

Довідка. “Дороги Прикарпаття” – державне підприємство, створене у січні 2019 року. Засновник – Івано-Франківська обласна державна адміністрація. ДП “Дороги Прикарпаття” замовляє роботи з будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, а також вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах на території області, здійснює технічний нагляд, подає уповноваженому органу управління пропозиції щодо використання коштів на розвиток і утримання мережі автомобільних доріг, забезпечує контроль якості виконаних робіт тощо. За час існування – 2 роки 6 місяців – ДП “Дороги Прикарпаття” уклало 467 договорів на загальну суму 3 млрд грн.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.