«Відкати» за перемогу у тендерах – поліція викрила начальника одного з управлінь Пенсійного фонду в Івано-Франківській області (фото)

Кримінал, Новини

Розмір неправомірної вигоди становив 10-15% від загальної суми договору.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ, з посиланням на Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Сьогодні, 22 липня, посадовця затримали оперативники управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області спільно зі слідчими обласної поліції. Начальник структурного підрозділу обласного управління Пенсійного фонду налагодив корупційний механізм отримання перемоги підприємцями під час державних закупівель та подальше перерахування переможцям коштів за виконані роботи. Розмір неправомірної вигоди складав 10-15% від загальної суми договорів.

У ході процесуальних заходів поліцейські задокументували факт вимагання ним 10% «відкату» від підприємця за розрахунки щодо проведеного ремонту, а також подальше сприяння у перемозі тендерів.

За підтримки КОРД посадовця затримали під час отримання 12 тис грн. Вирішується питання про затримання його в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та оголошення про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

За вимагання та отримання службовою особою неправомірної вигоди чинним законодавством передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.