Івано-Франківщина: в області через аукціон продано 41 земельну ділянку

Економіка, Новини, Суспільство

Івано-Франківщина – на 18-му місці.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Голос України”.

В облдержадміністрації 22 липня відбулася зустріч із журналістами з питань початку запровадження ринку землі. Насамперед директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Іван Андріїшин наголосив на важливості цього етапу в сільському господарстві країни та інформував присутніх про законодавчу базу щодо умов обігу землі.

«Станом на 20 липня у нашій області продано 41 земельну ділянку загальною площею 19,9 га, вартістю 196,38 тис. грн, – зазначив він. -Триває планомірний процес, ажіотажу немає. Угоди купівлі-продажу засвідчуються нотаріально. Бачимо, що низька ціна на землю. На думку експертів, вартість гектара має бути більшою в рази».

Директор департаменту наголосив на тому, що земельна реформа привела до низки нововведень. Приміром, у повноцінне розпорядження територіальних громад перейшло майже 7 тисяч ділянок загальною площею понад 60 тис. га. А це означає, що відтепер податки наповнюватимуть місцеві бюджети.

За оприлюдненою 22 липня на сайті Міністерства аграрної політики та продовольства інформацією, на цей час у країні укладено 1 592 земельні угоди. Подали заяви для отримання доступу до Державного земельного кадастру 4 008 нотаріусів. Івано-Франківщина за показником продажу землі – на 18-му місці.

Людмила СТРАЖНИК.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.