Голова ОДА змінила керівника ДП «Дороги Прикарпаття». Ексдиректор заявив про рейдерство

Новини, Суспільство

Голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Світлана Онищук звільнила директора ДП «Дороги Прикарпаття» Андрія Сазонова. Виконувачем обов’язків директора призначений Яциковський Богдан Ігорович.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на КУРС.

Розпорядження про звільнення Андрія Сазонова з посади директора ДП «Дороги Прикарпаття» Андрія Сазонова і призначення виконуючого обов’язки на сайті ОДА опубліковані сьогодні ввечері.

Перед цим у підприємстві встигли заявити про рейдерське захоплення.

«У ці хвилини відбувається рейдерське захоплення ДП “Дороги Прикарпаття”», – написали о 18.13 на сторінці підприємства у фейсбуці.

О 20.20 з’явився коментар ексдиректора Андрія Сазонова.

Він заявив, що о 16.30 на територію підприємства увійшли невідомі особи, серед яких був керівник департаменту будівництва ОДА Володимир Рачкевич.

“Він дав розпорядження зібратися всім працівникам і почав зачитувати документ, який він називав розпорядженням голови обласної адміністрації про звільнення Сазонова Андрія Віталійовича з посади керівника, і одразу зачитав документ про призначення нового керівника”, – сказав Сазонов.

Сазанов наполягає, що розпорядження, які зачитувалися, у той момент на сайті ОДА не були опубліковані. І документи не містили ніяких підписів.

За його словами, невідомі, які прийшли з Рачкевичем, поводилися агресивно. В один момент вони здійснили напад на адвоката, що зафіксовано у заяві до правоохоронців.

Також Сазонов сказав, що у нього є чинний контракт до 2025 року. У контракті вказані причини, з яких він може бути розірваний.

“Це просто цирк. Я не міг уявити, що таке може бути у XXI столітті. Що керівники обласної адміністрації, всі, хто до цього дотичний, могли таке зробити. Виявляється, що ми живемо в абсолютно неправовій державі. Я не заперечую: є зауваження – дайте зауваження, є вимога – дайте вимогу. Але це треба робити цивілізовано”, – сказав Андрій Сазонов.

“Ця дія має всі ознаки рейдерського захоплення. Ці документи є незаконними, вони на той момент не були опубліковані, вони не були підписані головою ОДА. Також був напад на адвоката, спричинені тілесні ушкодження. Це якійсь треш, я не сподівався, що таке можливо. Я думаю, що рівень юридичної, моральної, етичної підготовки, вони абсолюно відсутні”, – додав Сазонов.

Він сказав, що готує заяви у правоохоронні органи щодо неправомірного звільнення і завдання тілесних ушкоджень та перешкоджання діяльності адвокатів.

“Цей весь цирк тільки набирає обертів. Ждіть подальшого розвитку”, – сказав Сазонов.

На цей час розпорядження голови ОДА про звільнення Сазонова вже опубліковані на сайті ОДА.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.