На Рівненщині сталася аварія на хімзаводі (фото)

Новини, Суспільство

20 липня близько 17:00 поблизу м. Рівне на території заводу ПАТ «РівнеАзот» у цеху виробництва азотної кислоти сталася розгерметизація трубопроводу з нітрозними газами. Через це в повітря потрапили хімічні речовини та утворилась помаранчева хмара. Ніхто не постраждав. Концентрація окису азоту в повітрі на території підприємства становить 0,5 – 0,8 мг/м куб. при гранично допустимій концентрації – 1,5 мг/м куб.

Рівненський Центр контролю та профілактики хвороб контролює вміст речовин в повітрі, у т.ч. проводить вимірювання по діоксиду азоту та аміаку.Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на пресслужбу МОЗ.

Наразі в житловій забудові концентрація шкідливих речовин в майже в 10 разів менше за гранично допустиму. Надходження забруднювальних речовин у повітря припинено.

За даними Департаменту охорони здоров’я Рівненської ОДА, ніхто не постраждав. Але екстрена медична допомога мобілізована одразу, як сталась подія. Було визначено коридор для санітарного транспорту, бригади оснащені засобами захисту для медичних працівників та потерпілих.

70 ліжок інтенсивної терапії детоксикації були готові прийняти постраждалих, проте надійшов лише один виклик, який згодом не підтвердився. Ситуація на контролі.

Фото ДСНС України

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.