Івано-Франківські медики прооперували хлопчика, який проковтнув магнітні кульки (фото)

Здоров'я, Новини, Суспільство

Нещодавно в хірургічне відділення Івано-Франківської обласної дитячої лікарні поступив хлопчик віком 5 років через 17 днів після ковтання дрібних магнітних кульок.

Про це йдеться на сторінці медзакладу, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Під час рентгенологічного дослідження медики діагностували наявність магнітів в кишківнику, які не просуваються протягом 10 днів. Відсутність пасажу магнітів по кишківнику стало показанням до оперативного втручання. На операції виявили інтимне зрощення стінки тонкої кишки, де розташовані чотири магніти, зі стінкою сліпої кишки, де виявили три магніти.

Лікарі провели клиновидну резекцію тонкої та сліпої кишки, видалення магнітів, ушивання стінки тонкої та сліпої кишки. Зазвичай діти в подібних випадках оперуються після утворення перфорації кишки та розвитку перитоніту. Але даний випадок, на щастя дитини, обійшовся без такого небезпечного ускладнення.

“В більшості випадків небезпеку можна попередити. Переконайтеся, що іграшка відповідає віку дитини та є сертифікованою. Дітям раннього віку не дозволяйте бавитися без нагляду іграшками, які містять дрібні деталі та неякісно фіксовані частини та магніти. Дрібну моторику розвивати корисно, але лише під пильним наглядом дорослого.

Бережіть дітей! І пам’ятайте, що дитина потребує від батьків якнайбільше любові та уваги, а не безмірної кількості іграшок”, – йдеться в повідомленні.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.