Місцеві бюджети Прикарпаття заробили 327 мільйонів гривень на платі за землю

Економіка, Новини, Суспільство

За I півріччя 2021 року до місцевих бюджетів Прикарпаття надійшло 327,8 млн грн плати за землю. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року сплата збільшилася майже на 55,7 млн гривень.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Від юридичних осіб – власників та орендарів земельних ділянок надійшло 298,1 млн грн, фізичні особи сплатили 29,7 млн грн.

Нагадаємо, платниками земельного податку є власники земельних ділянок, земельних часток, паїв та землекористувачі.
Юридичні особи самостійно обчислюють суму земельного податку та до 20 лютого подають податкову декларацію на поточний рік до відповідного контролюючого органу. Визначене в ній податкове зобов’язання сплачується рівними частинами за місцезнаходженням земельної ділянки щомісяця протягом 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного місяця.

Нарахування сум податку фізичним особам проводиться контролюючим органом. Повідомлення – рішення про сплату земельного податку надсилаються платникам податків до 1 липня поточного року. Сплатити податок фізичним особам необхідно протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.