РНБО вводить санкції ще проти 9 українців із списку США

Кримінал, Новини, Політика

Рада національної безпеки і оборони вирішила запровадити санкції ще проти дев’яти українців, які вже перебувають під санкціями Сполучених Штатів.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на брифінг секретаря РНБО Олексія Данілова за результатами засідання ради у п’ятницю.

За його словами, зараз санкції США діють щодо 134 громадянин України. З них 130 людей перебувають під санкціями Мінфіну США і 4 громадянина – під санкціями Держдепу.

Із тих, хто під санкціями Мінфіну, 4 померли, тому лишаються у списку 126 осіб. Відносно 100 з них РНБО вже ввела санкції раніше. Тепер до них додалися ще 9 українців. Щодо решти списку США – робота триває.

Пізніше Данілов, відповідаючи на питання, сказав, що у списку з 9 людей немає Андрія Деркача, Ігоря Коломойського і Олександра Дубинського.

Також, як повідомив Данілов, РНБО доручило усім причетним відомствам підготувати проєкт системи моніторингу олігархів. Система має бути готова до 7 вересня, коли почне роботу нова сесія Верховної Ради.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.