Дениса Монастирського призначили керівником МВС

Новини, Політика

Верховна Рада затвердила Дениса Монастирського на посаді очільника Міністерства внутрішніх справ. Його кандидатуру підтримав 271 депутат.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на засідання парламенту 16 липня.

Новий керівник правоохоронного відомства склав присягу з трибуни парламенту. У своєму виступі Монастирський наголосив, що на посаді міністра приділятиме основну увагу боротьбі з організованою злочинністю, так званими «злодіями в законі», і безпеці дорожнього руху.

також читати: Верховна Рада звільнила міністра внутрішніх справ Арсена Авакова

Водночас, Монастирський нічого не сказав про гучні справи, за які критикували його попередника, зокрема про справу Шеремета. Раніше кандидатуру Монастирського підтримав комітет Ради з питань правоохоронної діяльності. «За» проголосували 18 парламентаріїв, один утримався. Посаду міністра, за словами самого Монастирського, йому запропонував президент Зеленський.

Нагадаємо, що попередник Дениса Монастариського Арсен Аваков подав у відставку 13 липня. У документі, опублікуваному на сайті МВС, він подякував своїм колегам за роки спільної праці й віддав честь кожному офіцеру, рядовому й службовцю, проте не пояснив причину свого рішення.  15 липня Рада підтримала його заяву про відставку.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.