На Івано-Франківщині змія вкусила восьмирічну дівчинку

Новини, Суспільство

На Прикарпатті змія вкусила восьмирічну дівчинку. Дитину ушпиталили до Франківської обласної дитячої лікарні.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати, повідомив головний лікар Коломийської дитлікарні Сергій Максимов.

Повідомення про випадок надійшло до коломийських рятувальників 13 липня о 20-й годині від чергового лікаря. У ньому йшлося про те, що восьмирічну жительку селища міського типу Печеніжин прийняли у медзаклад з діагнозом “укус змії”.

Зі слів головного лікаря Коломийської дитлікарні Сергія Максимова, змія вкусила дівчинку приблизно о 14-й годині. Дитина потрапила до шпиталю при свідомості у стані середньої важкості із набряком ноги у двох місцях, позаяк змія вкусила її двічі. Можливо, додає Сергій Максимов, дівчинка на неї наступила.

За дві години дитину перевели у Франківську обласну дитлікарню. Генеральний директор закладу Тарас Мельник каже, що зараз дівчинка у стабільному стані, сироватки від отрути не потребує.

До слова, за даними ВООЗ, щороку у світі змії кусають більше п’яти мільйонів людей, серед яких від отрути помирають від 81 до 138 тисяч. Проте втричі більше потребують ампутації кінцівок чи отримують інші непоправні наслідки укусів.

В Україні змії активні з квітня до жовтня. У квітні–травні їх можна бачити найбільше, адже саме тоді у них відбувається шлюбний період. Другий пік — осінь, під час грибного сезону. Втім, навіть влітку треба бути обережним і уважним. Як діяти у випадку, коли вкусила змія, та як вміти цьому запобігати, читайте тут.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.