Щепитимуть Pfizer: у Франківську можуть відкрити ще один центр масової вакцинації проти Covid-19 (фото)

Здоров'я, Новини, Суспільство

На Прикарпатті планують відкрити ще кілька центрів масової вакцинації. Зараз в області функціонує два: в Івано-Франківську на вулиці Целевича, 34 та у Коломиї на Лермонтова, 3.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Версії.

Наразі область очікує на постачу вакцини Pfizer/BioNTech для центрів масової вакцинації. До цього часу усі охочі могли отримати щеплення вакциною CoronaVac від Sinovac Biotech.

Сьогодні, 13 липня, відбулась нарада новопризначеної голови облдержадміністрації Світлани Онищук з керівниками структурних підрозділів ОДА, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, головами РДА, головами районних рад міськими, селищними та сільськими головами. Представники влади обговорили стан проведення вакцинальної кампанії в регіоні.

На зображенні може бути: 6 людей та у приміщенні

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків зауважив, що Івано-Франківщина, чи не єдина область, яка досі не отримала вакцину Pfizer/BioNTech для центрів масової вакцинації.

“Дуже багато дзвінків від людей надходить щодо вакцинації саме Pfizer! Тому вважаю, що на державному рівні можна врегулювати це питання. Не може бути так, що деякі бригади мають цю вакцину, а інші – ні. Вакцина повинна бути доступною для всіх охочих. Сподіваюся, що вдасться це владнати!”, – відмітив Руслан Марцінків.

На зображенні може бути: 10 людей, люди стоять та у приміщенні

Днями головний санітарний лікар області Руслан Савчук повідомив, що в регіоні можуть відкрити ще декілька центрів масової вакцинації, один з них – в Івано-Франківську.

“При наступних поставках вакцини, якщо вона буде у такій кількості як озвучує МОЗ, центри масової вакцинації можуть відкриватися, окрім Коломиї, ще і в Калуші, і в Надвірній. Було б ще доцільно відкрити і в Івано-Франківську такий центр. Попередньо розглядався як варіант — фізкультурний коледж на вулиці Мазепи. Однак можна облаштувати і у великих торгових центрах, куди люди приїжджають з навколишніх сіл Івано-Франківська”, — каже Руслан Савчук.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.