Івано-Франківська облрада профінансує фестиваль “Галицьке лицарство”

Новини, Суспільство

Івано-Франківська обласна рада під час сесії 9 липня вирішила профінансувати проведення цьогорічного фестивалю “Галицьке лицарство”, яке щороку проходить у Галичі.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Бліц-інфо”.

Громадська організація «Поступовий гурт франківців» подала до Українського культурного фонду грантову заявку на фінансування фестивалю “Галицьке лицарство” та отримала велику кількість балів. Втім, в останній момент їм відмовили, тож фестиваль залишився без фінансування.

Відтак, під час сесії депутати прийняли рішення внести зміни до програми Відродження Галича як давньої столиці України» на 2018-2021 роки, аби передбачити гроші на проведення заходу.

Як зауважив керівник управління культури національностей та релігій ОДА Володимир Федорак, на цей фестиваль обласна рада передбачила виділити гроші минулого року. Та ще через карантин захід не проводили. Тож важливим підтримати його цьогоріч, аби “Галицьке лицарство” не припинив своє існування. Підтримати фінансування фестивалю закликав і голова Івано-Франківської облради Олександр Сич. Тож депутати проголосували за виділення 535 тисяч гривень на захід. 80 з них було передбачено виділили з обласного бюджету ще минулого року.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.