Прикарпатцям без вакцинації доступні 12 країн ЄС

Новини, Суспільство, Туризм

Куди можуть поїхати українці, які не зробили вакцинацію від коронавірусу.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на ZN.UA.

На сьогодні 12 країн Європи приймають туристів з України без щеплень проти коронавірусу. Три з них – Албанія, Північна Македонія і Чорногорія дозволяють вільні поїздки навіть без тестів на коронавірус.

Для відвідування Болгарії, Боснії і Герцеговини, Греції, Кіпру, Молдови, Румунії, Сербії, Туреччини, Хорватії вакцинація не обов’язкова, але потрібно пройти тест перед вильотом, а іноді, як у випадку з Кіпром, і по прильоту. Від тестів звільнені вакциновані мандрівники.

При цьому в Румунії діють особливі правила. Країна дозволяє в’їзд туристів тільки на 3 дні, тому з собою потрібно мати підтвердження про те, що ви залишите її територію у встановлений термін, передає “Європейська правда“.

Вакциновані українці можуть відвідувати без обмежень Австрію, Естонію, Ісландію, Іспанію, Нідерланди, Словенію, Угорщину та Швейцарію. А ось Німеччина, Франція і Литва не визнають китайську вакцину CoronaVac.

Нинішні правила зробили практично неможливими подорожі в Європу з підлітками. Це пов’язано з тим, що людям до 16-18 років не роблять щеплення від коронавірусу.

Раніше повідомлялося про те, що для щеплених китайською вакциною CoronaVac українців відкрилися кордони ще 10 країн.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.