Каліфорнійський штам COVID-19 “Epsilon” може ухилятися від вакцин, зазначає дослідження

Здоров'я, Новини

Нове дослідження показало, що вакцини проти COVID-19 можуть бути дещо вразливими до каліфорнійського штаму “Епсилон”.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на NY Post.

За даними вчених з Вашингтонського університету та лабораторії Vir Biotechnology, що базується у Сан-Франциско, новий штам має три мутації білка, які він використовує для ослаблення нинішніх вакцин на 70%.

Згідно з дослідженням, яке опубліковане в журналі Science 1 липня, мутації штаму розщеплюють нейтралізовані антитіла, які виробляються внаслідок дії таких вакцин, як Pfizer і Moderna, і захищають від інфекції.

Згідно з повідомленням, мутації шипів також можуть побічно впливати на природні антитіла, що утворюються людиною після зараження коронавірусом.

Ефективність поточних щеплень може бути знижена на 50-70 % проти штаму, який вперше виявили у травні 2020 року, згідно з дослідженням. Під час дослідження одного з білків (спайків) дослідники виявили, що мутація ослабила 14 із 34 нейтралізуючих антитіл, безпечних для вакцин, повідомляє sciencedaily.com.

Штам Епсилон розщеплює антитіла, що борються з вірусом


Загалом приблизно 97 % із 49 221 випадку цього варіанту, також відомого як штами B.1.427 та B.1.429, – про які повідомляється у всьому світі, зафіксовані в США, а більш ніж половина – у Каліфорнії.

Тим часом штам Delta, який вперше виявили в Індії, став найбільш домінуючим штамом коронавірусу у світі у середу, повідомляють Центри з контролю та профілактики захворювань.

Штам становить більш ніж половину всіх нових випадків захворювання в США і є другим за кількістю захворювань у Нью-Йорку.

Штам Дельта став найбільш поширеним штамом коронавірусу у світі у середу

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.