“Ворог в панічній істериці”

Новини, Політика

За останні дні з’явилося багато повідомлень про прольоти авіації та перебування бойових кораблів РФ у близькій відстані до військової техніки сил НАТО, яка залучена до міжнародних навчань «Sea Breeze-2021», що проходять в акваторії Чорного моря.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Вказане здійснюється російською сторону виключно з провокативною метою для дискредитації Північноатлантичного альянсу з одного боку, а з іншого – виправдати власні агресивні дії в цьому регіоні.

Одночасно, в інформаційному полі РФ уже проводить кількамісячну дезінформаційну кампанію з дискредитації, як самих навчань, так НАТО загалом. Подібні російські операції зазвичай досить комплексні. У них задіяні усі основні російські спецслужби. Свої зусилля вони спрямовують  одразу на кілька аудиторій, усі меседжі є сталими, добре протестованими, а канали комунікації охоплюють кілька рівнів – високий офіційний, медіа, соцмережі та найвищий офіційний – самого президента Росії.

Для внутрішньої російської аудиторії кремлівська пропаганда традиційно «ліпить» з Росії жертву. Тут в хід ідуть старі добрі тези про «підкрадання НАТО» до кордонів Росії, і про можливість Третьої світової війни з ініціативи заходу.

Створений образ ворога – перевірений авторитарними режимами прийом, що дозволяє мобілізувати та консолідувати внутрішню аудиторію, створити напругу, й цим відволікти від внутрішніх державних питань та проблем.

Насправді ж навчання мають оборонну природу та мету. Росія не може не знати цього, адже у 1998 році сама брала участь в «Sea Breeze».

Вже очевидно, що напруга в Чорному та Азовському морях буде лише зростати. І наша обороноздатність значною мірою залежить від поведінки наших союзників та єдності українського народу!

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.