Роботодавці шукають: відомо, які професії на Прикарпатті найбільш популярні (перелік)

Економіка, Новини, Суспільство

Як свідчать дані порталу з пошуку роботи work.ua, в Україні найбільш оплачуваною є робота програмістів, а найбільш затребуваними фахівцями є менеджери з продажів. Водночас в Івано-Франківську роботодавці найбільше шукають продавців-консультантів, менеджерів та кухарів.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

Найбільш популярні професії та дані щодо нових вакансій, які подали роботодавці за майже пів року, на Прикарпатті.

За професійними групами найбільший попит роботодавців спостерігається на водіїв транспортних засобів, підсобних робітників, працівників сфери торгівлі та послуг, кухарів та бухгалтерів. До переліку тих, які мають попит також входять:

Зауважимо, що за даними сайту з пошуку роботи work.ua, середня зарплата в Україні становить 13,5 тисяч гривень. Водночас середня зарплата, на яку претендують українці, які розмістили свої резюме, — нижча, близько 12 тисяч гривень.

Найбільш популярними є вакансії з пошуком IT- фахівці. Водночас за кількістю вакансій лідирують продавці-консультанти, менеджери з продажу, кухарі, адміністратори, бухгалтери й водії. До найбільш поширених запитів українців, які шукають роботу, входять адміністратори, директори, продавці-консультанти, водії, менеджери з продажу.

Додамо, що середня зарплата, яку готові запропонувати в Івано-Франківську, становить 11,5 тисяч гривень — на 2 тисячі гривень нижче, ніж у середньому по Україні.

До слова, понад 11 тисяч жителів Івано-Франківщини – безробітні. З них більш ніж половина – люди з вищою освітою. Понад 30 % — віком до 35 років.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.