Рецидивіст, який побив та пограбував підлітків, відсидить п’ять років

Кримінал, Новини

Тисменицький районний суд виніс вирок чоловікові, який побив та пограбував двох підлітків.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Галичину.

Підсудний, за попередньою змовою групою осіб, повторно вчинив відкрите викрадення чужого майна, поєднаного з насильством, яке не є небезпечним для життя та здоров’я потерпілих та із погрозою застосування такого насильства.

30 липня 2018 р. приблизно о 13:30, маючи незняті та не погашені у встановленому законом порядку судимості за вчинення корисливих злочинів, прибув до території новобудови, яка розташована неподалік вул. Набережної в с. Клузові Тисменицького району. Зайшовши в приміщення новобудови засуджений побачив там двох неповнолітніх, яких запідозрив у пошкодженні шляхом підпалу його особистих речей. Для з`ясування обставин знищення його майна, засуджений схопив останніх за верхній одяг та привів до обвинуваченого, який перебував у одній із кімнат другого поверху приміщення новобудови.

В подальшому, засуджений утримував неповнолітніх за верхній одяг, і таким чином позбавив їх можливості втечі, а обвинувачений, почергово наніс останнім кулаком правої руки серії ударів в область обличчя та тулуба, чим спричинив їм фізичний біль. Після цього відібрав у підлітків їхні мобільні телефони.

В судовому засіданні підсудний, свою вину у вчиненні пред`явленого йому в обвинувальному акті злочину заперечив повністю і дав суду показання, про те, що мобільними телефонами марки «LENOVO» та марки «Xiomi», грошовими коштами в сумі 102 грн. та рюкзаком, які належали потерпілим, відкрито заволодів засуджений. Він жодних неправомірних дій щодо відкритого заволодіння майном неповнолітніх потерпілих не вчиняв, а натомість намагався припинити протиправні дії чоловіка, який був роздратований пошкодженням його майна і вів себе надто агресивно. З яких причин підлітки та засуджений його оговорюють йому невідомо. Підсудний просить суд суворо його не карати та при призначенні покарання врахувати його вкрай незадовільний стан здоров`я.

Незважаючи на повне заперечення обвинуваченим своєї вини у пред`явленому йому обвинуваченні, його вина доводиться й іншими зібраними по даному кримінальному провадженні та дослідженими в судовому засіданні доказами.

Один із підлітків розповів, що підсудний залякував їх фізичною розправою. Забрав у них телефони та гроші. Схопив його за шию та намагався скинути на землю з вікна другого поверху новобудови, проте його неправомірні дії припинив інший чоловік. В подальшому обвинувачений та ще один чоловік вивели їх на вулицю та погрожуючи фізичною розправою, примусили їх протягом 30 хв. відшукати їхнього знайомого, оскільки вважали, що саме він шляхом підпалу знищив майно. Після виконання їхньої вимоги останні пообіцяли повернути викрадене у нього майно. Проте, коли вони через деякий час повернулися до вищевказаної новобудови, то чоловіків там не виявили, а тому про скоєний злочин повідомили батьків та поліцію. Просив суд покарати обвинуваченого суворо.

Матір потерпілого повідомила, що жодних вибачень та жодних відшкодувань заподіяних злочином збитків обвинувачений не провів, натомість заперечував свою очевидну вину, вів себе зухвало. Просила суд покарати обвинуваченого суворо.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 186 КК України та призначив йому покарання у виді п’яти років позбавлення волі.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.