«Адамант» упав на третину, щоб виграти 219 мільйонів на розв’язку і міст у Франківську

Новини, Суспільство

Управління капітального будівництва Івано-Франківської міської ради 25 червня за результатами тендеру замовило ТОВ «Будівельна компанія «Адамант» будівництво розв’язки і моста за 219,00 млн грн.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на систему «Прозорро».

До кінця 2022 року компанія повинна збудувати міст через річку Бистриця Солотвинська та транспортну розв’язку в районі вулиці Надрічної і влаштувати освітлення розв’язки.

У початковій підсумковій відомості ресурсів без доставки і ПДВ найбільша сума в 30,56 млн грн. припадала на рядок «Елементи несучих конструкцій та елементів опирання на крайніх опорах» без деталізації. Ще 19,60 млн грн. відводилось на дрібнозернистий та крупнозернистий щільні асфальтобетони типу Б марки 1 по 3 300 грн./т, що дорожче від цін для Укравтодору. Але на аукціоні фірма знизила ціну на третину, а оновлену відомість не оприлюднила. Тому невідомо, за рахунок чого знижено ціну та якими є остаточні ціни.

Очікувана вартість закупівлі становила 329,69 млн грн. На тендер прийшли три компанії: ТОВ «ПБС» із найнижчою ціною 259,51 млн грн., ТОВ «Мостобудівельний загін № 112» із ціною 325,81 млн грн. та «БК «Адамант» із найвищою ціною 327,96 млн грн. Однак під час аукціону «БК «Адамант» одразу впала на третину – до 219,00 млн грн. В третьому раунді суперники опустили ціни: «ПБС» – до 257,70 млн грн., а «Мостобудівельний загін № 112» – до 257,80 млн грн. Але вони не обійшли «БК «Адамант», тому вона перемогла.

Держаудитслужба почала моніторинг тендеру на підставі виявлених нею ознак порушення закону. Замовник відповів їй, що технічні та якісні характеристики предмета закупівлі та очікувану вартість визначено відповідно до проекту і позитивного експертного звіту ДП «НДІпроектреконструкція», а розмір бюджетного призначення встановила міськрада.

Раніше «Мостобудівельний загін № 112» скаржився в АМКУ на допущення «ПБС» до аукціону. На думку скаржника, той не підтвердив, що залучений ним кран має потрібну вантажопідйомність не менше 63 т ні довідкою про техніку, ні свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу. Адмінколегія зауважила, що тендерна документація не вимагала підтвердження вантажопідйомності крану саме свідоцтвом про реєстрацію. «ПБС» надав довідку, свідоцтво і договір про залучення, тому АМКУ вирішив, що замовник правий.

Мукачівська «БК «Адамант» належить Петру Левченку з Києва та директору Роману Топазли з Ужгорода. Раніше вона входила (зараз вже ні) до складу корпорації «Укрбуд», діяльність якої контролював скандальний бізнесмен та екснардеп Максим Микитась.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.