На Прикарпатті почав працювати перший агрохаб

Новини, Суспільство

У селі Мала Кам’янка, яке входить до складу П’ядицької територіальної громади, запрацював агрохаб.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням Суспільному Карпати.

Його роботу започаткував проект “П’ядицькі культури”, який стартував у селі у 2019 році, розповідає староста села Микола Гришук.

За його словами, за умовами проекту у селі виділили 16 га земельної ділянки. На четвертій частині її площі, залучивши трьох інвесторів, висадили понад 12 700 кущів лохини та облаштували систему крапельного зрошення. На перший врожай ягід, за словами Миколи Гришука, очікують вже за два роки. Тимчасом працюватимуть над логістикою продажу вирощеного, розмноженням лохини й налагодженням співпраці з новими інвесторами. Опікуватися процесом буде комунальне підприємство “Добробут Захід”.

Це підприємство, як повідомив виконавчий директор Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття Ігор Мельничук, стане оператором агрохабу. Його працівники допомагатимуть охочим втілювати різні аграрні ініціативи та супроводжувати процес вирощування тих чи інших сільськогосподарських культур.

“У концепції агрохабу передбачили різні культури. Готуємо зараз інвестиційні тизери на квасолю, шафран, спеції. Не будемо обмежуватися ягодами”, – розповів Ігор Мельничук.

За його словами, у П’ядицькій ТГ є добрий потенціал для розвитку агрохабу, бо вона має вигідне територіальне розміщення, багаті природні й трудові ресурси. Агрохаб у П’ядицькій громаді – перший, який запрацював на Прикарпатті.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.