На Івано-Франківщині стартував відкритий турнір України з кікбоксингу (відео+фото)

Відео-новини, Новини, Суспільство

У Надвірній, що на Прикарпатті, триває відкритий турнір України з кікбоксингу. У ньому беруть участь 120 спортсменів з Луцька, Чернівців, Кременця та Івано-Франківщини.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на сюжет Суспільного.

Семирічний Сергій Завадський з Івано-Франківська – один із наймолодших учасників турніру. Хлопець каже, хоч у таких змаганнях бере участь вперше, не хвилюється, адже до поєдинку підготувався.

Розпочали турнір зі змагань наймолодших. Кожен поєдинок складається із двох раундів, тривалістю по дві хвилини. Олександр Чолак переміг суперника у попередньому бою. Каже, що кікбоксингом займається рік:

“У дитинстві мені тато купив грушу, я захотів трохи потренуватися, мені це дуже сподобалося, і ми з татом домовились, що запишемось у зал. Я вже брав участь у шести змаганнях, враховуючи й ці”

Артем Середа у попередньому поєдинку програв. Хлопець розповідає, це стане стимулом краще підготуватися до наступних змагань.

“Важко було, я трохи не розумів, як бити. Перегорів чуть-чуть. Ми готувалися місяць, всі робочі дні ми тренувались, бігали і відпрацьовували техніку”, – говорить Артем Середа.

Також позмагатися у турнірі приїхали 20 учасників з Молдови. Головний тренер команди з Молдови Олег Скліфос розповідає:

“Сподіваємося зробити достойні поєдинки, набратися досвіду. У нас у листопаді буде чемпіонат світу. Ми хочемо з цих учасників, які сьогодні переможуть, сформувати команду для чемпіонату. Сюди приїхали не новенькі, а спортсмени, які виступали на національних чемпіонатах, сподіваємося на хороший результат”

У всеукраїнському турнірі з кікбоксингу беруть участь діти та дорослі у вікових категоріях від семи до 40-ка років, розповідає співорганізатор та президент Івано-Франківської обласної федерації кікбоксингу Іван Козловський.

“Спортсмени змагаються у чотирьох розділах: full-contact, light-contact, kick-light, low-kick. Є новачки і є досвідчені спортсмени. Ми їх розділяємо на різні групи: на сильнішу і слабшу. Досвідчені між собою змагаються, а новачки між собою”, – пояснює він.

За словами Івана Козловського, зі 120 учасників турніру – найбільше спортсменів з Прикарпаття. Переможців визначать 4 липня.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.