Українці для в’їзду до Словаччини тепер мають реєструватися на спеціальному сайті

Новини, Політика, Суспільство

Громадяни, які в’їжджають на територію Словаччини з держави із “червоного” списку, зокрема з України, відтепер зобов’язані попередньо зареєструватися на спеціальному вебсайті.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Держприкордонслужбі.

“Словацька сторона повідомила про зміни у порядку пропуску іноземців на свою територію. Відповідно до наданої інформації, особи, які в’їжджають на територію Словаччини з держави, яка входить до “червоного” списку (зокрема, з України), зобов’язані попередньо зареєструватися на вебсайті https://korona.gov.sk/ehranica“, – йдеться у повідомленні.

Мандрівникам радять зробити це до прибуття на територію Словаччини, оскільки у пунктах пропуску неможливо зареєструватися через слабке інтернет-покриття. Доступ до Wi-Fi на території словацьких пунктів пропуску відсутній.

Зазначене стосується також тих, хто в’їжджає на територію Словаччини потягом через пункт пропуску “Чоп (Страж) – Чієрна-над-Тісоу”. Особу, яка прибуває на територію Словаччини потягом і не виконує умови в’їзду (не зареєстрована на https://korona.gov.sk/ehranica), не буде пропущено, а її повернення на територію України буде ускладнене через графік руху потягів.

“Словацькі колеги також інформують, що з 19.00 (середньоєвропейського часу) 05.07.2021 року у громадян ЄС при в’їзді на територію Словаччини перевірятимуть цифрові COVID-картки (через мобільний додаток). Такі картки видаються громадянам ЄС як сертифікат про щеплення, проведення тесту (антиген, ПЛР) або подолання захворювання на COVID-19”, – зазначили в ДПСУ.

Як повідомляв Укрінформ, за словами речника МЗС Олега Ніколенка, у Міністерстві закордонних справ розраховують, що Європейський Союз відкриє кордони для українців під час наступного оновлення списку безпечних країн, яке відбудеться за два тижні.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.