Ранній гол нас надломив: Україна програла Англії та вилетіла з Євро-2020 (фото)

Новини, Суспільство, Туризм

Збірна України в останньому чвертьфіналі Євро-2020 поступилася одному з фаворитів – команді Англії – та залишила турнір.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на BBC.

Гравці зізнаються, що їх надломив ранній гол англійців на самому початку гри, через що українцям довелося повністю змінювати тактику.

Тим не менше, прохід в 1/4 фіналу Чемпіонату Європи – найкраще досягнення українців у історії цих змагань.

Ще до гри стало відомо, що Україна не зможе виставити всіх найсильніших гравців – Руслан Маліновський взагалі не потрапив у заявку на гру через пошкодження.

Катастрофа на самому початку

Гаррі Кейн забиває гол на самому початку поєдинку

АВТОР ФОТО, GETTY IMAGES

Підпис до фото, Цей гол одразу на 4-й хвилині змінив всю тактику України на гру

А сам матч почався найгіршим чином для України – Гаррі Кейн зміг позиційно обіграти оборону українців і відкрити рахунок.

Йшла 4-а хвилина гри і всі тренерські установки команди Шевченка пішли прахом – замість захисту їй тепер довелося атакувати оборону англійців.

Яка на цьому Євро ще не пропустила жодного м’яча.

Андрій Шевченко

АВТОР ФОТО, REUTERS

Підпис до фото, Команда Андрія Шевченка не змогла протистояти англійцям

Перша успішна атака українцям вдалася на 16-й хвилині – Роман Яремчук прорвався крізь захисників і пробив, але воротар Англії Джордан Пікфорд той удар відбив.

А після відверто невдалої першої півгодини гри Україна почала перебудовуватися – замість захисника Кривцова на поле вийшов Циганков, який є атакувальним гравцем.

Згодом Андрій Шевченко пояснив, що поміняв Кривцова через травму і це, за його словами, дуже послабило захист команди, особливо на другому поверсі.

Загалом же майже весь перший тайм пройшов у не надто активних спробах України зрівняти рахунок, та таких же намаганнях Англії, яку вже все влаштовувало, забити вдруге.

Георгій Бущан відзначився кількома сейвами. Захист англійців також не припускався серйозних помилок.

Після першого тайму англійські спортивні оглядачі хвалили Гаррі Кейна за гол та Рахіма Стерлінга за результативну передачу.

“Але Англія дозволила Україні повернутися у гру”, – непокоївся колишній гравець англійської збірної Кріс Веддл.

Гол з роздягальні

Англійці святкують другий гол

АВТОР ФОТО, GETTY IMAGES

Підпис до фото, Англійці святкують другий гол. Це ще не кінець

У футболі є поняття “гол у роздягальню” – це м’яч, пропущений перед перервою, коли гравці вже подумки у роздягальні.

В українських футболістів у другому таймі вийшло навпаки – вони пропустили другий м’яч одразу після виходу з роздягальні.

Тривоги Кріса Веддла про “повернення України в гру” розвіяв Гаррі Магвайр, який забив головою після подачі зі штрафного.

Другий гол, схоже, став переламним у грі – після нього захист України так і не зміг зібратися, а інтрига про те, чи зможуть українці відігратися, остаточно зникла.

Гаррі Кейн

АВТОР ФОТО, GETTY IMAGES

Підпис до фото, Герой матчу – капітан англійців Гаррі Кейн, який забив по голу на початку кожного з таймів

На 50 хвилині Гаррі Кейн вистрибнув вище всіх центральних захисників України і оформив дубль (два забитих м’ячі) – рахунок став 0:3.

А ще за кілька хвилин Хендерсон, який у англійців вийшов на заміну, довів розгром до 0:4.

Кінець Twitter допису, 1

Українські футболісти намагалися атакувати і таки забити Англії перший гол на Євро-2020.

Найкраща нагода була у Яремчука після помилки Пікфорда – воротар невдало вийшов зі штрафного майданчика і був шанс пробити в пусті ворота, але нападник України влучив у захисника англійців Кайла Вокера.

У підсумку 0:4 на користь Англії.

Вона підтвердила свій статус фаворита Євро-2020 й так і не пропустила ще жодного голу на цьому турнірі.

Тепер англійці зіграють у півфіналі Євро-2020 зі збірною Данії. Цей матч відбудеться 7 липня на стадіоні “Вемблі” у Лондоні.

Надломив ранній гол

Ярмовленко

АВТОР ФОТО, GETTY IMAGES

Підпис до фото, Капітан українців Андрій Ярмоленко

“Нас десь надломив цей швидкий гол. Тому що у нас була тактика і стратегія на цю гру. Але коли ти пропускаєш м’яч на початку гри, то все ламається і треба перебудовуватися”, – розповів після гри каналу “Футбол” капітан збірної України Андрій Ярмоленко.

“Ми затрималися на цьому турнірі довше, ніж такі команди, як Німеччина, Португалія. Тому можу лише поздоровити вболівальників. Так, ми програли, але треба дивитися, кому ми програли – одній з найкращих команд світу”, – додав Андрій Ярмоленко.

Українські вболівальники

АВТОР ФОТО, REUTERS

А тренер Андрій Шевченко поскаржився на слабку гру на другому поверсі, “епізоди, які ми не дограли” та втрату центрального захисника Кривцова.

“Є різниця у класі, у англійців була велика перевага зверху і вони нею скористалися”, – розповів Андрій Шевченко.

Він також поскаржився, що “коли виникали гарні епізоди в нас, ми не доводили їх до завершення”.

На питання про те, чи залишиться він тренером збірної, Андрій Шевченко відповів так: “Спочатку повернемося в Україну, після цього підведемо підсумки, відзвітуємося. І вже потім як Українська асоціація футболу, так і я ухвалимо рішення. Є час, ніхто нікуди не поспішає”.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.