На працівників держорганів чекає чергове скорочення штату

Економіка, Новини, Суспільство

НАДС розробило проект постанови КМУ “Деякі питання скорочення граничної чисельності працівників апарату та територіальних органів центральних органів виконавчої влади, інших державних органів”.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Бухгалтер.UA.

Необхідність її прийняття обумовлюють тим, що у держорганах поширена практика збереження значної кількості вакансій, які не заповнені. Це робиться аби зберігати максимальну у межах граничної чисельності кількість посад, що дає можливість у подальшому використовувати економію фонду оплати праці. За даними НАДС упродовж 2017-2020 років виявлено понад 30 тис. вакансій, що зумовило економію фонду оплати праці у розмірі 6 млрд. грн. Ці кошти держоргани використовують для встановлення надмірних та необґрунтованих надбавок.

Запропонована гранична чисельності працівників держорганів передбачає скорочення штату, але не усіх держорганів, зокрема, без змін залишать МВС, Мінфін, МЗС.

Разом з тим, у разі прийняття цієї постанови держорганам, для яких гранична чисельність регулюється не постановою № 85, будуть рекомендувати ініціювати скорочення чисельності працівників з розрахунку фактичної чисельності, збільшеної на 10% від граничної чисельності держоргану.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.