Законопроєкт про великий герб України внесли як невідкладний

Новини, Суспільство

Президент Володимир Зеленський вніс на розгляд парламенту законопроект про великий Державний герб України та визначив його як невідкладний.

Про це глава держави заявив на урочистому засіданні Верховної Ради з нагоди Дня Конституції, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на сайт “Zaxid.net”.

«Відповідно до статті 93 Конституції України я вношу на розгляд Верховної Ради проект закону “Про великий Державний Герб України” і визначаю його як невідкладний для позачергового розгляду Верховною Радою», — сказав Зеленський.

Глава держави поінформував, що доповідатиме законопроект під час його розгляду на пленарному засіданні ВР перший президент України Леонід Кравчук.

Малим гербом України є Тризуб. Він був затверджений у лютому 1992 року та визначався як головний елемент Великого герба.

Однак наразі Великого гербу в України немає — за роки незалежності його так і не змогли затвердити. Нинішня спроба буде четвертою. Востаннє уряд затверджував проект Великого державного герба в 2009 році, проте тоді його не підтримала Верховна Рада. Перший конкурс на герб оголошували ще у 1993 році.

У 2020 році Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти підбило підсумки конкурсу на найкращий ескіз Великого державного герба України.

Усього в конкурсі брали участь 112 робіт-претендентів. Найкращою визнали роботу Олексія Кохана, який також є співавтором Малого герба України.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.