ВООЗ закликає повністю вакцинованих не нехтувати масками — це пов’язане з “Дельтою”

Здоров'я, Новини, Суспільство

Всесвітня організація охорони здоров’я закликала повністю вакцинованих людей продовжувати носити маски, зберігати фізичну дистанцію і застосовувати інші заходи безпеки при пандемії COVID-19 – це пов’язане з поширення дуже заразного варіанту “Дельта” у світі.

Про це пише CNBC з посиланням на заступницю гендиректора ВООЗ з доступу до ліків і товарів медичного призначення Маріанджелу Сімао, передає  щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на УП.

“Люди не можуть почувати себе в безпеці тільки тому, що вони отримали дві дози. Вони як і раніше потребують захисту… Одна вакцина не зупинить передачу інфекції в співтоваристві. Люди повинні постійно носити маски, перебувати в вентильованих приміщеннях, дотримуватися гігієни рук … фізичної дистанції, уникати скупчення людей. Це як і раніше залишається надзвичайно важливим, навіть якщо ви вакциновані, коли передача вірусу в співтоваристві триває”.

Як повідомляється, навіть повністю щепленим людям потрібно проявляти обережність, адже велика частина населення світу залишається невакцинованою, а дуже заразні варіанти, такі як “Дельта”, поширюються в низці країн, викликаючи спалахи захворюваності.

Коментарі організації надходять в зв’язку з тим, що деякі країни, в тому числі США, значною мірою відмовилися від масок і обмежень, пов’язаних з пандемією, оскільки вакцини допомогли знизити кількість нових інфекцій і смертей.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.