Українцям знову збільшать трудовий стаж

Економіка, Новини, Суспільство

До 2028 року для виходу на пенсію в 60 років потрібно буде мати 35 років трудового стажу.

Про це повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна, передає  щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Радіо Свобода”.

Українців очікує збільшення необхідного трудового стажу для виходу на пенсію. 2028 року для того, щоб піти на пенсію в 60 років, необхідно буде мати 35 років офіційного стажу.

“У 2028 році це буде така норма – 35 років стажу, якщо ти хочеш піти в 60”, – сказала вона.

Нагадаємо, згідно з графіком підвищення пенсійного віку, з 1 квітня в Україні змінилися вимоги до мінімального стажу, який дає право на пенсію.

Пенсійний вік жінок, які виходять на пенсію за віком на загальних підставах, зрівнявся з пенсійним віком чоловіків. Пенсію за віком будуть нараховувати жінкам тільки після досягнення 60 років (і більше). Водночас стаж має становити не менше ніж 28 років. Тим, хто виходить на пенсію наступного року, потрібно буде мати вже 29 років стажу.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.