Українцям відтермінували “тарифну страту” – коли і на скільки здорожчає електроенергія

Економіка, Новини

У Міненерго вирішили відкласти підвищення тарифів на електроенергію. Здорожчання, яке анонсувалося на 1 липня, перенесли на 1 серпня.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на прес-центр Міненерго.

Таким чином, тарифи на електроенергію для населення залишаються на рівні 1,68 гривень за кіловат на годину. Це приблизно вдвічі нижче, ніж реальні ринкові ціни на електричну енергію для промисловості.

Подорожчання передбачає скасування механізму ПСО, що означає одномоментне зростання ціни на електроенергію для населення відразу до промислових показників, тобто вдвічі – до 3,5 гривень за кіловат на годину.

Наприклад, якщо домогосподарство споживає 500 кіловат на годину за місяць, то сума в платіжці збільшиться з 840 гривень до 1 тисячі 750 гривень.

Більшість населення України таку суму просто не в стані заплатити. При цьому майже половину всієї електроенергії в державі споживають саме домогосподарства.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.