За 200 метрів до фінішу: у Львові під час марафону помер 23-річний учасник

Новини, Суспільство

У неділю під час проведення львівського півмарафону (21 км) помер 23-річний учасник. Організатори спочатку призупинили проведення змагань, участь у яких могли взяти усі бажаючі, але пізніше відновили за зміненим маршрутом.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на сайт “Zaxid.net”.

Під час проведення змагань одному з учасників, 23-річному бігуну, стало погано за 200 метрів до фінішу, біля пам’ятника Тарасові Шевченкові у центрі Львова. Реанімаційні зусилля медиків, які чергували на трасі проведення півмарафону, результату не дали.

Організатори півмарафону оголосили про припинення змагань, однак пізніше вони продовжились за зміненим маршрутом.

Загиблий бігун не був аматором — він уже неодноразово брав участь у схожих змаганнях в інших містах. Генеральний менеджер Run Ukraine Дмитро Чернізький під час брифінгу повідомив, що юнак у 2019 році пробіг марафон у Києві.

«Цього разу він хотів покращити свій результат. Він дуже добре і швидко сьогодні біг, 15 км подолав всього за 1 годину 15 хв. Добігаючи хлопець втратив свідомість. Медики проводили реанімацію майже годину», — розповів Дмитро Чернізький.

Генеральний менеджер Run Ukraine також додав, що відповідальність за стан здоров’я лежить на самих учасниках марафону. Однак він запевнив, що рідним хлопця нададуть фінансову допомогу.

В Україні уже траплялися випадки загибелі учасників загальнодоступних марафонів — наприклад, у Харкові у жовтні 2020 року, чи у Києві в жовтні 2017 року.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.