День молоді 2021: дата та історія свята

Новини, Суспільство

Щорічно у літню пору року відзначається прекрасне свято – День молоді. Це свято натхнення, енергії й запалу, самоствердження та романтики.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на BBC Україна.

День молоді 2021 – дата та історія

Свято Дня молоді запроваджено в Україні у 1994 році указом президента Леоніда Кравчука за ініціативою молодіжних об’єднань і організацій України. Датою святкування визначено останню неділю червня.

Цього року День молоді припадає на 27 червня. А вже наступного дня, 28 червня, Україна відзначає День Конституції, який є державним святом та офіційним вихідним. Тому українці отримають тривалі вихідні – з 26 по 28 червня.

Слід зазначити, що це не єдиний день у році, присвячений молодим людям. Так, 12 серпня відзначається Міжнародний день молоді. Його було проголошено у 1999 році Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй.

Коли День молоді

В Україні традиційно День молоді святкують в останню неділю червня. Свято засноване у 1994 році указом президента Леоніда Кравчука на підтримку ініціативи молодіжних об’єднань і організацій України. У 2021 році це буде 27 червня.

 

Крім того, існує ще й Міжнародний день молоді, заснований Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй. Святкується він 12 серпня, починаючи з 1999 року за ініціативою учасників Всесвітньої конференції міністрів у справах молоді.

Хто вважається молоддю

Загальновизнаного міжнародного визначення вікової групи молоді не існує. Однак зі статистичною метою ООН визначає “молодь” як осіб віком від 15 до 24 років.

В Україні поняття “молодь” має ширші вікові рамки. Згідно із чинним законодавством – це особи від 14 до 35 років.

Мета та значення Дня молоді

Міжнародний днем молоді має на меті нагадати про роль молодих людей у розвитку та побудові світу, а також у вирішенні різних повсякденних завдань.

Цим днем також привертається увага до актуальних проблем молодих людей. Йдеться, зокрема, про кроки щодо поліпшення якості їхнього життя та розширення кола можливостей.

Як відзначають День молоді

Традиційно щороку молодь вітають з її днем. До свята часто влаштовують різноманітні концерти, фестивалі, квести та спортивні заходи. Також у День молоді можуть влаштовуватися різні флешмоби, в яких можуть взяти участі усі бажаючі.

Звісно ж, багато молодих людей віддають перевагу святкуванню в товаристві своїх друзів.  Чудово провести час можна, наприклад, на природі, адже літній день так і спонукає зібратися веселою компанією на свіжому повітрі.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.