Українців штрафуватимуть до 85 тисяч за отримання грошей на банківську картку

Економіка, Новини, Суспільство

Податкова служба відстежуватиме фізосіб, які систематично отримують кошти на свої банківські картки.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Тoday.uа.

Тепер будь-якого українця можуть запідозрити в наданні послуг і продажу товарів без реєстрації підприємницької діяльності. Покаранням за спробу приховати податки від держави послужить штраф до 85 тисяч гривень.

У Державній податковій службі (ДПС) України попередили громадян країни про те, що в разі ведення госпдіяльності необхідно офіційно зареєструвати ФОП. Для тих, хто буде продовжувати вести підприємницьку діяльність і отримувати прибуток, але не платити при цьому податки, розроблена ціла система штрафних санкцій – до 85 тисяч гривень, а отримані кошти конфіскують.

Як показує статистика ДПС, в Україні стрімко зростає кількість фізосіб, які займаються торгівлею в інтернеті і наданням різних послуг, отримують за це грошову винагороду на свою банківську карту, але навіть не думають сплачувати податки.

Нерідко “тіньовий” бізнес розширюється, незаконно отримані кошти йдуть на розвиток підприємства, оплату зарплат незареєстрованим співробітникам і т.п. Як наслідок, держбюджет країни не отримує гроші від осіб, які ведуть підприємницьку діяльність.

Підприємливим громадянам, що ведуть нелегальний бізнес і регулярно отримують гроші на банківські картки, нагадали, що ДПС разом з банківською системою моніторять транзакції. У разі виявлення регулярних грошових надходжень на карту передбачені величезні штрафи і ризик втратити всы нелегальні доходи.

Щоб цього уникнути, необхідно якомога швидше зареєструвати ФОП і вести свій бізнес легально.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.