Через штам “Дельта” потрапити до України із кількох країн, зокрема РФ, стане складніше

Здоров'я, Новини, Суспільство

Українці та іноземці, які повертаються з країн, де поширюється “Дельта”, з 2 липня будуть здавати на державному кордону тест на коронавірус.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Міністерство охорони здоров’я.

 “Перш за все ми будемо проводити контроль стану здоров’я прибулих з країн, де цей штам коронавірусу вже поширений. Для цього розгорнуть пункти тестування на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2 в пунктах пропуску через державний кордон” – повідомили у МОЗ.

З 2 липня для перетину державного кордону іноземцями та особами без громадянства, які прибули з Індії, Великої Британії, Росії та Португалії, потрібно буде пройти на кордоні експрес-тестування на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2. Якщо результат буде негативний, то їм дозволять потрапити в Україну.

Важливо, що норма стосується осіб, які перебували на території вказаних країн не менше семи днів протягом останніх двох тижнів.

також читати: Один з найнебезпечніших штамів COVID уже в Україні

Українці, які повертаються додому з цих чотирьох країн, також повинні будуть здавати тест. Проте, якщо він буде позитивний, то вони підлягають обов’язковій самоізоляції або обсервації. До місця обсервації їх будуть супроводжувати працівники Нацполіції.

У МОЗ уточнили, що список країн буде переглядатися та оновлюватися в залежності від епідемічної ситуації.

Міністерство закордонних справ рекомендує українцям утриматись від подорожей до Росії, Індії, Великої Британії та Португалії, де спостерігається найбільший спалах різновиду коронавірусу “Дельта”.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.