Сезон квартирних крадіжок: як убезпечити власне майно та житло

Без рубрики, Кримінал, Новини, Суспільство

Сезон відпусток і масових квартирних крадіжок в Україні збігаються у часі.

Як захистити своє помешкання в ефірі Українського радіо пояснює експерт з питань безпеки Вадим Зінченко, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне.

Злодії слідкують за власниками та їхніми помешканнями, залишають помітки на дверях, а потім обкрадають житло. Одним з надійних способів захисту експерти називають сигналізацію або охорону, яка може бути державною чи приватною.

Що може зупинити квартирного злодія

Сьогодні захистити своє помешкання, говорить експерт, можна завдяки кваліфікованій охороні.

“Є різні способи підключення житла до засобів технічної безпеки: нагляд, тощо. Саме завдяки таким заходам ви зможете вберегти домівку від крадіжок”, — зазначає він.

Чи правда, що такі злочини розкривають рідше за інші

Зінченко розповідає, що квартирні злодії ― це та категорія людей, які ретельно готуються до справи. Вони обирають такі способи і періоди, що навіть не залишають можливості розкрити злочин “по гарячому”.

“Вони йдуть цілеспрямовано, знають що і де шукати, не баряться, а працюють швидко”, — говорить він.

Чи є ознаки того, що квартира під пильним поглядом грабіжника

Експерт говорить, що найпоширенішою міткою є клаптик паперу та сірника у дверному отворі.

“Коли ви відчиняєте двері і бачите, що на підлогу впав шматочок паперу чи сірник, то це свідчить про те, що ваше житло помітили і слідкують за тим чи є ви вдома”, — розповідає Зінченко.

Чи дійсно грабіжники використовують інформацію із соціальних мереж

Експерт зазначає, що з настанням технічного прогресу грабіжники змінюють свої підходи.

“Достатньо подивитися на Facebook та інші соціальні мережі, де люди постійно поширюють інформацію про своє місцезнаходження. Крадіями залишається лише перевірити житло: чи є там люди, чи є можливість туди потрапити”, — говорить Зінченко.

Як створити ефект “присутності” у помешканні

Головна порада експерта ― дружити з сусідами.

“Крім того, якщо грабіжник бачить, що квартиру чи під’їзд охороняють, то він буде зважувати, чи дійсно варто туди лізти”, — наголошує Зінченко.

Куди не варто ховати гроші

Злочинці знають, де люди часто ховають гроші: за картинами, у чайниках, у посуді ― це поширені схованки. Найкраще все віднести у банк і там зберігати, радить експерт.

За минулий рік правоохоронці зафіксували близько 12 тисяч крадіжок.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.