У ресторані під Богородчанами, де отруїлися випускники і їх батьки, виявили низку порушень

Новини, Суспільство

На Богородчанщині 11 людей отруїлися у відпочинковому комплексі “Діброва”. Люди святкували там шкільний випускний вечір.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує, що інформацію про виникнення спалаху їм донесли із значною затримкою. Дані про виникнення спалаху надійшло ввечері 20 червня, хоча епідускладнення почалося ще 19 червня.

Госпіталізовано 11 осіб, із них шість дітей до 17 років. Діагноз – гострий гастроентероколіт. Стан потерпілих середнього ступеня важкості. Всі потерпілі – жителі села Саджава Богородчанської ТГ.

В ході обстеження встановлено, що ресторан готельно-відпочинкового комплексу «Діброва» ФОП Шкрібляк С.Я., має низку порушень.

Зокрема в закладі не впроваджено систему НАССР, відсутні документи на харчові продукти (товаро-транспортні накладні та сертифікати якості), відсутні на робочому місці особисті медичні книжки працівників закладу, не проведено гігієнічне навчання персоналу харчоблоку, відсутній журнал огляду рук персоналу на гнійничкові захворювання (журнал здоров’я).

В ході епідрозслідування Івано-Франківської державною регіональною лабораторією Держпродспоживслужби відібрано близько 40-ка аналізів на дослідження.

Вилучено 48,530 кг харчових продуктів невідомого походження (через відсутність супровідних документів).
А комісія з ТЕБ і НС Богородчаської селищної громади ухвалила рішення щодо тимчасового припинення роботи ресторану ГВК «Діброва».

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.