Україна й Туреччина за крок до укладання Угоди про вільну торгівлю – Кулеба

Новини, Суспільство

Україні та Туреччині до укладання Угоди про вільну торгівлю лишилося зробити останній крок, який є найважливішим та найчутливішим водночас. Такий крок вимагає компромісу обох сторін.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Укрінформ.

Джерело: міністр закордонних справ Дмитро Кулеба за результатами дипломатичного форуму в Анталії, якого цитує

 “Ми за один крок від укладання Угоди про вільну торгівлю. Але відверто кажучи, це той крок, який для обох країн найважче зробити. Ми повинні узгодити по торгових позиціях, що дуже чутливо для економік обох країн. Ми можемо досягти згоди лише шляхом компромісу, на який підуть обидві сторони, роблячи поступки.

Ми абсолютно налаштовані на укладання цієї угоди на політичному рівні. Ми повинні дотримуватися балансу інтересів. Для досягнення цього експерти з обох країн повинні сісти та досягти згоди. Політична воля є з боку обох країн, на рівні наших президентів. Питання лиш у цьому непростому, але неминучому кроці” – сказав Дмитро Кулеба.

За словами очільника МЗС, українська делегація готова приїхати в Анкару до продовження переговорів у напрямку фіналізації угоди.

Кулеба переконаний, що результат, який принесе нашим країнам укладання Угоди про вільну торгівлю, компенсує всі взаємні поступки.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.