Українців зобов’яжуть платити за газ за трьома платіжками: у скільки обійдеться нова “послуга”

Економіка, Новини

Українцям доведеться платити і за обслуговування внутрішньобудинкових мереж.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Рoliteka.

Законопроект про те, що комунальники можуть вилучати зі споживачів, які живуть в багатоквартирних будинках, плату за обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж вже прийнятий.

На думку голови Бюро комплексного аналізу та прогнозування Сергія Дяченка, найвигідніше буде передати внутрішньобудинкові мережі на баланс облгазам.

“Якщо цим займатимуться спеціально створені компанії-вони проситимуть занадто багато”, – пояснив експерт у коментарі “Оглядач“.

Також Дяченко зазначив, що суми в третій платіжки будуть залежати від будинку.

“Висотка – це одна ситуація, хрущовка-інша. Але цифри не повинні бути великими. Якщо порівняти з транспортуванням газу-обслуговування має коштувати набагато дешевше”, – зазначив експерт.

Нагадавши, у червні ціна на газ в Україні коливається в діапазоні від 8 до 13,5 гривні за кубометр.

Газопостачальні компанії формують вартість синього палива в залежності від закупівельної ціни, а також контрактів, укладених з імпортуючими компаніями.

Згідно з прогнозами, до вересня ціна газу буде трохи знижуватися, а більш приємну вартість палива українські споживачі зможуть спостерігати вже в липні 2021 року.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

 

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.