На Прикарпатті веломарафон довжиною у 300 кілометрів (фото)

Новини, Суспільство

19 червня в Івано-Франківську стартував бревет на 300 кілометрів. У ньому беруть участь велосипедисти з різних міст України. Всього марафон долають 26 учасників, з яких 21 велосипедист – із Прикарпаття.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

Стартували учасники о 6-й годині з Івано-Франківська за таким маршрутом: Богородчани – Надвірна – Делятин – Яблунів – Косів – Верховина – Ворохта – Яремче – Делятин – Ланчин – Шепарівці – Отинія – Крихівці – Івано-Франківськ.

Франківець Роман Сорока – серед тих, хто найшвидше проїхав марафон. Він здолав 300 кілометрів за 10 годин 11 хвилин. Чоловік каже, хоча велоспортом займається 10 років, у марафонах не брав участь уже дев’ять. Цього разу, говорить, вирішив поїхати через мальовничі місця уздовж маршруту.

“Погода не дуже сприяла, але, я думаю, що вдалося проїхати швидко через те, що я регулярно тренуюся. Маршрут дуже цікавий. По шосе легко їздити, вигляд дуже гарний, щоправда, сьогодні не вдалося його розгледіти через хмари та дощ, але свій колорит у цьому є”, – ділиться Роман Сорока.

На Прикарпатті триває веломарафон, довжиною у 300 кілометрів

Учасник брегету Олексій Грибовський каже, що раніше долав марафони у 200 кілометрів, а маршрут у 300 кілометрів сьогодні проїхав уперше.

“Нелегко було. Маршрут класний. Щоправда, перша половина була в тумані і не було видно всієї краси”, – каже Олексій.

Заліковий час для учасників марафону – 20 годин. Тих, хто встигне подолати 300 кілометрів за цей час, внесуть у перелік паризького велоклубу, за правилами якого проводять бревет, розповідає голова ГО “Franko Bicycle Club” Юрій Симчич. За його словами, маршрут для велосипедистів обрали складний.

На Прикарпатті триває веломарафон, довжиною у 300 кілометрів

“Хотіли захопити перевали, щоб можна було спробувати свої сили і побачити красу Карпат. Окрім перевалів, є спуски, вузька дорога. До того ж, зараз падає дощ, ми з хлопцями на контрольних пунктах тримаємо зв’язок. Хлопці трохи змокли, але продовжують їхати, тому ми чекаємо на них, щоб погодувати їх теплою їжею”.

За словами Юрія Симчича, взяти участь у бреветі можуть охочі з 18 років. Із собою потрібно мати шолом і справний велосипед.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.