Обманом знецінила сходження: Мохнацька зізналась, чи справжні фото з Евересту (фото)

Новини, Суспільство

Сьогодні, 17 червня, франківська альпіністка Христина Мохнацька дала пресконференцію з метою відповісти на усі запитання щодо її спроби сходження на Еверест.

Зокрема, альпіністка підтвердила, що фотографія з її підйому, яку вона опублікувала на своїй сторінці у Facebook, була підроблена у фотошопі, передає щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

«На самій вершині я не була. Те скандальне фото з вершиною зроблене на GoPro. На фотографії я, але задній фон, сама вершина, був дофотошоплений», — зізналась Христина Мохнацька.

На запитання, чому вирішила опублікувати це фото, виправдовується, що, мовляв, зіграв психологічний фактор. 

«Мені було страшно розчарувати тих, хто вірив в мене», — каже альпіністка.

Нагадаємо, 25 квітня о 1:00 годині викладачка та альпіністка Христина Мохнацька розпочала підйом до найвищої вершини планети – Евересту, висота якої 8 848 м. Жінка хотіла вийти на гору без кисневої маски та стати першою франківкою, яка підкорила цю вершину.

Окрім того, франківська альпіністка розповіла про кошти, які їй зібрали, для спроби сходження на Еверест.

Додамо, що першим Мохнацьку звинуватив у брехні дніпровський альпініст Дмитро Семеренко. Того дня він підіймався на вершину Лхоцзе.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.