Чи знизяться у липні ціни на газ?

Економіка, Новини

Місячні тарифи на газ в Україні перерахують з 1 липня. З урахуванням зниження ціни на європейському хабі вартість кубометра може знизитися на 1 грн.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на OBOZREVATEL.

Зараз мінімальна ціна на блакитне паливо становить майже 8 грн і досягає 13,5 грн. На біржі газ коштує близько 7 грн.

 “Зараз я не бачу підстав, щоб значно знижувалися ціни. Так, буде нижчий тариф, але зроблять його тимчасово, може на місяць. Наскільки я знаю, в Міненерго розглядають кілька варіантів”, – пояснює глава департаменту житлово-комунальної інфраструктури Громадської ради при КМДА Олег Попенко .

Варто відзначити, що українці ще з минулого року самостійно вибирають, у кого купувати блакитне паливо. Ціни відрізняються залежно від постачальника і тарифного плану (місячний, річний).

Більшість українців купує газ у постачальників, яких пов’язують із Дмитром Фірташем (облгаззбути). Частка “Нафтогазу” на роздрібному ринку практично в сім разів менша. До речі, тоді як для українців місячний тариф на газ може знизитися, для постачальників тепла тариф буде зростати.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.