Антивакцинальна пропаганда

Здоров'я, Новини, Суспільство

Антивакцинальна пропаганда — це проблема не лише України, оскільки вплив Китаю, Російської Федерації стосовно цієї теми відчувається в усьому світі.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Також ця тема поширюється й у зв’язку з внутрішніми настроями в країні через брак освіти, постійні залякування з телеекранів і від політиків, які не цураються розповідати різні теорії змови щодо вакцин. У зв’язку з цим у населення накопичуються негативні антивакцинальні настрої.

Так, страх приваблює інтерес, це читається, коментується тощо, хоча не раз траплялися випадки, коли інформація виявлялася неправдивою. Більш того, вона інколи реально шкодила людям. Навіть англомовні сайти пишуть про вакцини від COVID-19, використовуючи різні гіперболізовані заголовки. Це робиться для отримання якнайбільшої кількості кліків від користувачів, а отже, й прибутків, через що частина населення отримує перебільшену інформацію.

Власне, обов’язок журналістів полягає у забезпеченні громадськості перевіреною та зрозумілою інформацією. Особливо під час певної кризи. Тут вкрай необхідно знайти баланс між інформуванням людей про реальний стан речей та розпалюванням почуття страху. Через великий потік інформації та швидкий розвиток соціальних мереж люди здебільшого звертають увагу на заголовки і це дає їм поштовх для певних висновків, чуток і навіть пліток. Тому варто використовувати заголовки, які відображають суть ситуації, а не створюють сенсації. Відповідно, й так само підходити до перевірених джерел інформації.

Тому давайте інформувати людей про реальний стан речей, а не шукати популярності, нагнітаючи і так не просту ситуацію.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.