В Україні вийшла в обіг пам’ятна монета “Євген Коновалець” номіналом 2 гривні (фото)

Новини, Суспільство

Вчора, 9 червня, Національний банк України ввів в обіг пам’ятну монету “Євген Коновалець” номіналом 2 гривні. Гроші продовжують серію “Видатні особистості України”.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням пресслужба банку.

Монету виготовили з нейзильберу – сплаву міді, нікелю та цинку, тиражем – 35 000 штук. Вона важить 12,8 грама.

На аверсі монети є слова Євгена Коновальця: “…Будемо мати силу, тоді вийдемо побідно з найгіршого лихоліття і здобудемо все, що нам треба”. А також його підпис. Зображена і калинова гілка, яка обрамлює монету ліворуч, малий Державний Герб України та напис — Україна. По центру – монограма з двох літер “С”, що є пам’яткою часів визвольних змагань та відзнака “Стрілецька Рада”.

В Україні вийшла в обіг пам’ятна монета "Євген Коновалець" номіналом 2 гривні

На реверсі монети на дзеркальному тлі – стилізований портрет Євгена Коновальця, ліворуч від якого напис ОУН та тризуб з мечем. Також написані роки життя Євгена Коновальця 1891 – 1938.

Над оформленням монети працювали художники Володимир Таран, Олександр Харук, Сергій Харук, скульптор – Володимир Атаманчук.

Нагадаємо, 13 червня в Івано-Франківській ТГ відзначатимуть 130-ту річницю від дня народження Євгена Коновальця. Так із нагоди свята у місті та кількох селах громади організують низку заходів.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.