В Івано-Франківську хочуть зробити дві вулиці пішохідними: як на це реагують містяни

Новини, Суспільство

В Івано-Франківську планують зробити ще кілька вулиць пішохідними.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на заступника міського голови–директора Департаменту інфраструктури, житлової та комунальної політики Михайла Смушака.

“Плануємо підняти боларди і зробити вулиці Курбаса та Крушельницької пішохідними не тільки за статусом, але й фактично. Цікавить Ваша думка з даного приводу. Ви за чи проти такого рішення?”, – написав Смушак.

Франківці по-різному відреагували на таку заяву:

Віталій Приймачук: Було б правильно забрати усю адміністрацію за межі центральної частини міста, а дорогу нерухомість (яку займають ці чиновники) здати в оренду людям які зможуть отримати з цього вигоду і принести вигоду місту – наприклад побудувати нормальну інфраструктуру (парковки в тому числі). А ці хлопці і дівчата нехай добираються до своїх кабінетів так, як це нав’язують робити містянам. Думаю що після такої перестановки їх погляд на комфортне місто радикально зміниться.

Ольга Котик: А я пропоную аби всі депутати і Міської Ради і Обласної на роботу йшли пішки і не займали паркомісця платників податків!

Олександр Бубен: Гарна ідея

Наталя Гостюк: А як забезпечать безперешкодний доїзд пожежної, швидкої? До філармонії наприклад? Бачила колись, як 5 хвилин пожежна не могла заїхати на “стометрівку”. Довго ті боларди опускалися. В такому випадку лишні 5 хвилин – це мінус чиєсь життя…

Сергій Жидков: А коли зробите порядок з вулицею Франка де знаходяться школи 2, 3, 5, поруч 7, 11, міська поліклініка, пульмонологічний центр де лікуються люди яким необхідне чисте повітря, а також пожежна частина машини якої не можуть виїхати на пожежу через суцільні затори?

Владислав Васильчук: Я за! А от мешканці прилеглих будинків будуть точно проти)

Володимир Коп’як: За! За! За!. Якщо біля білого дому викопаєте і збудуєте трьохрівневу підземну парковку

Мар’яна Федорів: Категорично ні. Вже й так півміста пішохідними зробили. Немає де навіть машину припаркувати.Вирішіть спочатку питання з паркуванням авто, а тоді перекривайте вулиці.

Ihor Choliy: Та тут навіть нема, що думати. Однозначно потрібно робити пішохідною, як і клаптик коло синагоги

Ihor Bush: Я теж вважаю що варіант зі зміною статусу (будні – проїзна + субота – проїзна, неділя – пішохідна) це оптимальне вирішення питання, і не лише для цієї вулиці в центрі міста.

Оля Оцабіна: Чому ви так ненавидите автомобілістів? Та зробіть вже все пішохідне від моста до моста ! Пенсіонерське місто!

Богдан Пашковський: Там давно велосипедно пішохідна зона. Дивіться трохи на знаки шановні паркуни)

Віталій Пасенюк: Проти. Забрати авто з тієї вулиці, а також сусідніх Курбаса і Мельничука дуже просто – зробіть там паркувальну зону, вартість якої змінюватиметься з часом. 15 хв – безкоштовно, година – 20 грн, дві години – 100 грн. Тоді це буде зручна точка підвозу пасажирів та вантажів до закладів. І взагалі – паркування навколо Білого дому має бути платним і дорогим.

Bohdan Vagylevych: За. Заїжджати машиною в сам центр нема потреби. Можна 10хв пройтись з Бельведерської, Чорновола або іншої вулиці. Звідти виїжджати можна до пів години)

Андрій Мосійчук: Цікавить коли вже нарешті автомобілісти нашого міста разом з автоклубами і іншими водіями зберуться під білим домом, заблокують двері і проїзд, і нагадають, що в місті крім пішоходів і велосипедистів є ще інший транспорт, власники якого платять податки і мають право також на комфортне пересування містом

Валентина Юрків: Давайте все місто перекриєм. Чомут ільки центр? Якщо надихаєтесь на такі плани за кордоном,то паралельно будуйте широкі дороги,мости,щоб бізнес не задихнувся від вашої любові до піших прогулянок та велосипедних катань. За кордоном перекривають центр переважно на вихідні.А цілий робочий тиждень вулиці працюють :як транспортна магістраль,чи для парковки.

Anatolij Pidhirnyj: А давайте все наше місто зробимо пішохідне, або велосипедне, + комунальний транспорт. Місто невеличке, я думаю що можливо

Ihor Orobchuk: місто стає непридатне для проживання

Виктор Ступак: А вам нема де гуляти, не поміщаєтесь на пішохідних зонах? Корки з пішоходів?

Natalia Maximova: І ще би базарчик – п’ятачок забрати. Весь вигляд псує. Зробити зону відпочинку.

Богдан Карп’як: Якщо ці вулиці перетворяться на сплошні кафешки-ригаловки, то проти…

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

загрузка…
Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.