Майже 2 мільйони дерев посадили навесні лісівники держпідприємств Прикарпаття

Новини, Суспільство, Туризм

На Прикарпатті завершилася весняна лісокультурна кампанія. Усі державні лісові господарства Франківщини заліснили місця минулорічних суцільних зрубів. Загалом, держлісгоспи, що координуються Івано-Франківським обласним управлінням лісового та мисливського господарства, відтворили ліси на площі 484 гектари.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням Дзеркало Медіа.

Найбільшу площу цього року заліснили в Осмолодському лісгоспі – 90,8 га, Гринявському – 71,4 га, Вигодському – 62,8 га та Надвірнянському – 60,1 га.

Заходи зі сприяння природному поновленню лісівники провели на площі 1 231 га. Доповнення лісових культур на землях держлісфонду виконали на площі 222 га. У розсадниках працівники держпідприємств висіяли понад 2 тонни насіння лісових культур.

У цілому, під час весняної лісокультурної кампанії прикарпатські лісівники висадили близько двох мільйонів майбутніх дерев. У розрахунку на населення Івано-Франківської області (станом на 2020 рік – 1,3 млн осіб), це по одному дереву на кожного краянина та 600 тисяч на гостей Прикарпаття.

Проте для лісівників Франківщини важливо не просто посадити ліс – фабрику кисню, а створити високопродуктивні насадження. Для цього працівники лісових господарств протягом декількох десятиліть проводитимуть ряд заходів, щоб сформувати біологічно стійкі насадження.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.