Блінкен розповів, чого США очікують від України перед зустріччю Байдена і Зеленського

Новини, Політика

Сполучені Штати розраховують побачити результати у боротьбі з корупцією та реформі корпоративного управління в Україні до зустрічі Джо Байдена та Володимира Зеленського у Вашингтоні.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Європейську правду“.

“Україна стикається з агресією з двох сторін: із зовнішньою з Росії та внутрішньою – корупційними силами, які відводять її від демократії, яку вона намагається побудувати. Є низка сфер, у яких для України важливо досягти прогресу. Зокрема, в тому, щоби мати незалежну судову систему, яка буде функціональною і ретельно обиратиметься та матиме незалежний нагляд, корпоративне управління, насамперед на державних підприємствах, а також справжню імплементацію, зокрема, антикорупційних законів”, – сказав Держсекретар США Ентоні Блінкен.

Він зазначив, що ухвалення законодавства для боротьби з корупцією це хороший крок, але цього недостатньо, оскільки його необхідно втілити на практиці.

“Ми маємо побачити, як люди, причетні до корупційних дій, дійсно притягуються до відповідальності. Це надішле потужний сигнал про те, що це не лише слова на шматку паперу, а що вони чогось варті”, – додав Блінкен.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.