День журналіста, історія виникнення свята

Новини, Суспільство

Сьогодні в Україні відзначається свято, всіх працівників засобів масової інформації. Бути журналістом – це дуже важка, відповідальна і важлива робота. Журналістів не дарма називають “четвертою владою”, адже слово має величезну силу. У це свято варто привітати журналістів, репортерів, фотографів, редакторів та інших працівників ЗМІ.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням Дзеркало Медіа.

Історія і традиції Дня журналіста в Україні

 

Присвячене журналістиці свято було встановлено указом Леоніда Кучми в 1994 році, незабаром після здобуття Незалежності. Дата 6 червня обрана невипадково – 6 червня 1992 року в Брюсселі спілка журналістів України була прийнята до складу Міжнародної федерації журналістів. На честь цієї події в цей день журналісти щорічно відзначають своє свято.

День журналіста не є вихідним, якщо не випадає на суботу або неділю. У це свято працівники ЗМІ вітають один одного на роботі і приймають привітання від близьких. До Дня журналісти проводяться різні конкурси, конференції, нагородження кращих співробітників.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.